Zo bescherm jij je huisdieren tegen vlooien en teken!

5 minuten leestijd
Zo bescherm jij je huisdieren tegen vlooien en teken
Jouw huisdier beschermen tegen teken en vlooien
Je hond of kat vindt het heerlijk om buiten te zijn. Als baasje vind je het natuurlijk belangrijk dat je huisdier happy is. Daarom laat je je hond of kat regelmatig naar buiten gaan.

Wil je er zeker van zijn dat je huisdier gezond blijft? Dan moet je het beestje wel wat extra bescherming bieden tijdens zijn tripjes naar buiten. Teken en vlooien liggen namelijk altijd op de loer. Hoe je jouw huisdier beschermt tegen deze vervelende insecten? Dat lees je in dit e-book.

Wat zijn teken?
Teken zijn spinachtige insecten die voornamelijk in bossen, struiken en (hoog) gras leven. Teken leven van het bloed van mensen en dieren. Ze gaan dan ook actief op zoek naar zogeheten gastheren, waar ze zich aan kunnen vastzuigen. Dit kan een wild dier zijn, maar ook een hond of een kat.

Een teek die zich nog niet heeft volgezogen met bloed, valt bijna niet op. Als een teek zich eenmaal vol heeft gezogen, is het insect al beter zichtbaar en voelbaar. Vaak merk je dat je hond of kat een teek heeft als je je huisdier aait. Je voelt nu plotseling een knobbeltje in de vacht zitten.

Hoe komt je hond of kat aan een teek?
Teken zitten vaak verstopt in planten en struiken die dicht bij de grond staan. Als je hond of kat langs zo’n plant of struik loopt, kan de teek zich op je huisdier laten vallen. Vervolgens gaat de teek op zoek naar een stukje huid om zich in vast te bijten.

Tip: is je hond of kat buiten geweest? Check het beestje dan altijd op teken. Ook als je hond of kat alleen in je eigen tuin is geweest, want ook hier komen teken voor. Controleer voornamelijk de gebieden achter de oren, in de liezen en bij de oksels. Hier gaan teken namelijk het liefst zitten.

bescherm je hond tegen vlooien en teken

Zijn teken gevaarlijk?
Ja, teken kunnen gevaarlijk zijn. Zo kan je hond of kat een ontsteking krijgen door de beet van een teek. Deze ontsteking kan zelfs uitmonden in een abces. En zitten er meerdere teken op je hond of kat? Dan kan er zelfs bloedarmoede ontstaan. Dit komt gelukkig niet zo vaak voor.

Wat teken zo gevaarlijk maakt, is dat deze insecten vervelende ziektes kunnen overdragen. Dit gebeurt binnen 24 tot 48 uur na de tekenbeet. De meest voorkomende ziekte door teken, is de ziekte van Lyme. Maar liefst 40 procent van de teken is met deze ziekte besmet. Heeft je huisdier de ziekte van Lyme, dan krijgt het beestje hoge koorts. Ook kunnen er ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Ook orgaanfalen komt voor bij dieren met de ziekte van Lyme. Deze ziekte kan dan ook erg gevaarlijk zijn.

Wat zijn vlooien?
Een ander beestje in de categorie vervelende insecten, is de vlo. Vlooien zijn bloedzuigende parasieten die veel bij honden en katten voorkomen. Bij honden zorgen vlooien voor jeuk en huidontstekingen. Deze huidontstekingen ontstaan door het bijten van de hond in de huid, om de jeuk te stoppen. Bij katten zorgen vlooien voor jeuk, huidontstekingen en zelfs kaalheid.

Hoe komt je hond of kat aan vlooien?
Jouw hond of kat kan te maken krijgen met vlooien door op een plek te komen waar veel vlooien voorkomen. Ook kan een besmet dier jouw hond of kat besmetten. Je kunt zelfs vlooien mee naar huis nemen, zonder dat je dit in de gaten hebt. Want ga je in de eitjes van vlooien staan, dan kunnen deze aan je schoenen blijven plakken. Zo neem je de eitjes onbedoeld mee naar binnen.

Zijn vlooien gevaarlijk?
Vlooien zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Wel zijn de insecten erg vervelend voor je huisdier. Honden of katten met vlooien krijgen namelijk ontzettende jeuk. Om de jeuk te verminderen, gaan ze in hun eigen huid krabben en bijten. Hierdoor kunnen er ontstekingen en wonden ontstaan. Erg vervelend!

Voor kittens en pups kunnen vlooien overigens wel gevaarlijk zijn. Een zware vlooienbesmetting kan bij jonge dieren namelijk voor bloedarmoede zorgen.

Zo bescherm je jouw huisdier tegen teken en vlooien
Wil je voorkomen dat je lieve huisdier te maken krijgt met teken en vlooien? Dan moet je het dier actief beschermen tegen deze vervelende insecten. Dit doe je met een vlooien- en tekenband voor jouw hond en kat.

bescherm je kat tegen vlooien en teken

De JC Pets vlooien- en tekenband
De vlooien- en tekenband voor katten en honden van JC Pets beschermt jouw huisdier gedurende 8 maanden tegen vlooien, teken en ander ongedierte. Dit doet de halsband door het ongedierte te verjagen en te doden met verschillende essentiële oliën. Als je hond of kat de halsband draagt, verspreiden de essentiële oliën zich direct over de vacht van het dier. Hierdoor wordt je huisdier direct beschermd, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Een geurloze oplossing
Veel mensen klagen dat vlooien- en tekenbanden stinken. Bij de JC Pets vlooien- en tekenband hoef je je hier geen zorgen om te maken. Deze halsband werkt namelijk niet met stinkende chemicaliën en gifstoffen, maar met geurloze oliën. Hierdoor heb je geen last van stank.

Een diervriendelijke beschermer
De JC Pets vlooien- en tekenband is 100 procent diervriendelijk. Waar veel vlooien- en tekenbanden niet lekker zitten, is dit bij de JC Pets vlooien- en tekenband namelijk niet het geval. Deze halsband is verstelbaar en daarom precies op de hals van je huisdier af te stemmen. Je kiest zelf hoeveel ruimte je overhoudt tussen de nek en de halsband. Wij raden je aan om ongeveer 2 vingers over te houden.

De JC Pets vlooien- en tekenband bestellen
Wil je je huisdier optimaal beschermen tegen die vervelende teken en vlooien? Bestel dan de JC Pets vlooien- en tekenband. Met deze halsband weet je zeker dat je lieve huisdier 100% beschermd wordt tegen vervelend ongedierte. De halsband biedt 8 maanden bescherming, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Reactie plaatsen