Ontdek de diervriendelijke antiblafbanden van JC Pets

9 minuten leestijd
Ontdek de diervriendelijke antiblafbanden van JC Pets

Hoe leuk je je hond ook vindt, ongewenst blaffen kan een serieus probleem zijn. Met goede training verhelp je het probleem, maar soms heb je wat hulp nodig. Een anti blaf band voor honden is dan een goede uitkomst. Deze halsbanden komen in allerlei soorten en zijn ontworpen om je hond te corrigeren tijdens het blaffen. Wil je weten hoe een halsband voor honden tegen blaffen werkt? En welk type het meest diervriendelijk is? Hier vind je alle antwoorden, van het gebruik van een antiblafband tot het vinden van de juiste pasvorm.

Wat is een antiblafband?

Een anti blaf halsband is ontworpen om onnodig blaffen tegen te gaan. Veel honden blaffen niet alleen wanneer ze blij zijn of voor gevaar willen waarschuwen, maar ook wanneer ze alleen zijn. Dat kan vervelend zijn voor de buren, maar op den duur ook voor de hond. Een honden blafband leert je hond af om onnodig veel te blaffen. Dat doet dit anti blaf apparaat door bepaalde seintjes te geven die je hond niet prettig vindt.

Hoe werkt een blafband hond?

Je doet een band tegen blaffen om op momenten dat je wilt dat je hond stopt met blaffen. Dat kan zijn wanneer je even een boodschap gaat doen, maar ook wanneer je je hond loslaat in de tuin. Een halsband voor honden tegen blaffen is uitgerust met een sensor. Deze kan precies meten wanneer je hond blaft. Op dat moment komt de anti blaf band in actie door een signaal af te geven dat je hond niet fijn vindt. Dat kan een piep zijn, maar ook een schok of een bepaalde trilling. Het idee is dat je hond na verloop van tijd leert dat het blaffen voor deze vervelende sensatie zorgt. Hierdoor zal je hond uiteindelijk minder blaffen en is ongewenst blaffen afgeleerd.

Wat zijn de voordelen van een anti blaf band hond?

De beste manier om het blaffen van honden te stoppen, is door de hond te trainen. Elke keer wanneer je hond blaft, corrigeer je hem en leid je hem af. Helaas ben je er niet altijd bij wanneer je hond blaft. Een anti blaf band corrigeert je hond wanneer je niet thuis of in de buurt bent. Dat is vooral ideaal voor honden die blaffen wanneer ze alleen zijn. Het grote voordeel is dat de halsband erg consequent is. Iedere blaf wordt direct gecorrigeerd. Zo leert je hond veel sneller dat het blaffen ongewenst gedrag is. Bovendien hoef je de blafband niet altijd om te doen. Na verloop van tijd heeft je hond het helemaal begrepen en mag de antiblafband weer af.

anti blafband - JC Pets

Welke soorten anti blafbanden voor honden zijn er?

Wil je een honden anti blafband gebruiken? Dan is het wel goed om te weten welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn. De manier waarop ze honden laten stoppen met blaffen kan namelijk enorm verschillen. Wij zetten de meest bekende soorten voor je op een rij.

Blafbanden hond met elektrische schok

Dit is misschien wel de bekendste soort antiblaf band. Bij deze halsbanden krijgt je hond een schok die het blaffen moet afleren. Dit is geen gevaarlijke schok, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van je dier. Deze halsbanden kunnen wel pijnlijk zijn voor je hond. Het idee hierachter is dat de pijn vervelend genoeg is om het blaffen af te leren. Je hoeft deze anti blafbanden voor honden daarom nooit lang te gebruiken, want je hond leert het blaffen snel af. Helaas zorgt de pijn bij veel honden voor stress. JC Pets raden het gebruik van deze anti blafband dan ook af.

Anti blaf halsband hond met pieptoon

Een andere, meer diervriendelijke manier om je hond het blaffen af te leren, is door een halsband met ultrasoon geluid te gebruiken. De halsband tegen blaffen maakt een pieptoon wanneer je hond blaft. Deze toon is zo hoog dat mensen hem niet kunnen horen, maar je trouwe viervoeter hoort hem wel. Het hoge geluid leidt je hond af, waardoor je hond leert dat hij niet meer moet blaffen. Deze methode doet dus geen pijn en zorgt ook niet voor overlast.

Anti blafband hond met geur

Er zijn geuren waar honden niet zo dol op zijn, zoals citronella. Sommige blafbanden zijn daarom uitgerust met een spray die geur afgeeft. Begint je hond te blaffen? Dan wordt hij ineens omringd door een sterke citronellageur. Ook het afgaan van de spray zorgt al voor een schrikeffect waardoor je hond het blaffen misschien afleert. Het nadeel van deze blafbanden voor honden is natuurlijk wel dat jij ook de citronellageur ruikt. De cartridges met geur moet je bovendien regelmatig vervangen.

Antiblafband hond met trillingen

Vaak is een hondenband tegen blaffen ook uitgerust met een trilfunctie. De trillingen zijn voelbaar voor je hond en helemaal pijnloos. Het doel van de trillingen is dat het effect van de honden anti blaf band wat sterker is. Sommige halsbanden hebben zelfs een functie waarbij de trillingen langzaam maar zeker sterker voelbaar worden wanneer je hond niet stopt met blaffen. Reageert je huisdier dus niet zo goed op geluiden of geuren? Dan kan een blaf apparaat met trillingen een goed alternatief zijn.

Wat zijn de beste antiblafbanden?

Je kunt duidelijk alle kanten op wanneer je een hondenblafband zoekt, maar welk type is het beste voor je huisdier? Voor de veiligheid en het comfort van je hond is een blaf apparaat met een elektrische schok een slecht idee. Dit zorgt namelijk voor pijn en stress, waardoor je hond gedragsproblemen kan ontwikkelen. Een honden anti blaf halsband met een vervelende geur is niet altijd effectief. Honden kunnen wennen aan de geur, maar je kunt zelf ook last krijgen van het indringende luchtje. Bovendien werken deze halsbanden niet wanneer de cartridge met de geur op is. Een blaf halsband met ultrasoon geluid is daarom de beste keuze. Het zorgt niet voor overlast, is effectief en doet je hond geen pijn. Kies voor een model dat ook trilt wanneer je hond minder gevoelig is voor prikkels, zoals de anti blafbanden van JC Pets. Zo weet je zeker dat je hond stopt met blaffen.

Is een anti blafband veilig?

Je wilt natuurlijk het beste voor je hond, dus is het gebruik van een hondenhalsband tegen blaffen eigenlijk wel veilig? Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want de producten van JC Pets zijn natuurlijk uitvoerig getest. Onze antiblaf halsbanden zijn dus helemaal veilig voor jouw dier. Ze zijn diervriendelijk zonder schok en veroorzaken daarom geen pijn. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken dat je dier angstig of gestresst raakt. De subtiele prikkel om te stoppen met blaffen zorgt voor meer rust. Dat geldt niet alleen voor je buren, maar ook voor je hond.

Welke maat heeft mijn hond nodig?

Net als bij een normale halsband moet een anti blafband voor honden goed passen. Dat is wel zo comfortabel voor je hond, maar zorgt er ook voor dat de halsband zijn werk goed kan doen. Een goed aansluitende halsband registreert het blaffen namelijk beter. Vrijwel iedere antiblaf halsband is verstelbaar. Heb je dus een erg kleine hond? Dan past de halsband waarschijnlijk nog steeds. Ook voor erg grote honden zijn onze anti blaf halsbanden geschikt. Zorg er altijd voor dat je precies een vinger tussen de halsband en de nek van je hond kunt doen. Zo sluit de halsband goed aan, zonder je hond tot last te zijn.

Is een halsband tegen blaffen geschikt voor alle honden?

Het gebruik van een halsband tegen blaffen is vooral geschikt voor gezonde honden. Erg oude of zieke honden kunnen de trillingen of het hoge geluid minder goed verdragen, wat voor stress zorgt. Daarnaast raden wij het gebruik af bij honden jonger dan zes maanden of met een gewicht lager dan 3,6 kilo. Twijfel je of het verstandig is om een band tegen blaffen te gebruiken? Overleg dan met je dierenarts. Hij of zij weet precies wat er bij jouw hond speelt en kan zo goed advies geven.

Blaf halsband hond met of zonder batterijen?

Een goede anti blafband werkt natuurlijk altijd wanneer je hem nodig hebt. Daarom is het goed om na te denken over de manier waarop deze halsband werkt. Kies je voor een model met batterijen of ga je voor een oplaadbaar exemplaar? Een anti blaf halsband die je kunt opladen is altijd beter. Je hoeft de halsband alleen maar even aan de oplader te leggen en hij kan er weer tegenaan. Je hoeft geen extra batterijen te kopen en hebt dus ook geen last van bijkomende kosten. De premium anti blaf banden van JC Pets hebben een accu die tot wel veertien dagen meegaat. Regen is geen enkel probleem voor de batterij en je laadt de accu weer binnen twee uur volledig op. Zo is de halsband altijd klaar voor gebruik.

Hoe gebruik je een antiblaf halsband hond?

Een halsband tegen blaffen is niet geschikt als normale halsband. Gebruik de halsband dus een paar uur per dag en verwijder hem daarna weer. Zorg dat de sensor van de halsband aan de voorkant van de hals zit en dat hij goed aansluit. Stel het gevoeligheidsniveau goed in. In huishoudens met meerdere honden is een lager gevoeligheidsniveau de beste keuze. Stel ook de intensiteit van de vibraties af op de gevoeligheid van je hond. Erg grote of sterke honden kunnen mogelijk minder voelen van de vibraties, dus kies dan voor de modus met sterkere trillingen. Gebruik geen riem in combinatie met de hondenhalsband tegen blaffen.

Ontdek de diervriendelijke blafbanden voor honden van JC Pets

Bij JC Pets koop je altijd het beste voor je dier, waaronder diervriendelijke blafbanden. Onze antiblaf halsbanden zijn uitgerust met ultrasoon geluiden en vibraties die je hond ontmoedigen om te blaffen. Deze premium halsbanden registreren het blaffen van je hond uitstekend en gaan intenser trillen wanneer het blaffen aanhoudt. Je hebt de keuze uit verschillende designs en kleuren, zodat je altijd de perfecte halsband voor jouw hond vindt. Bij de halsbanden ontvang je ook een gratis e-book met de beste tips tegen blaffen. Je mag bovendien rekenen op snelle levering en hebt altijd tot veertien dagen bedenktijd. Heb je vragen over onze anti blafbanden voor honden? Neem dan gerust contact met ons op, want we geven je graag persoonlijk advies.

 

oplaadbare antiblafband

 

Reactie plaatsen